Dan inovativnosti

Inovacijske delavnice


ODGOVORNO INOVIRANJE

Živimo v času, ko imajo vedno večjo vlogo globalni izzivi kot so podnebne spremembe, plastika, naraščajoča populacija, rast mest, potreba po energiji in hrani in še bi lahko naštevali. Ti izzivi se vedno močneje odražajo tudi v poslovnem svet, v politiki in zakonodajah preko omejitev in prepovedi. Po drugi strani pa isti izzivi vsej bolj oblikujejo družbo in posameznika. Posameznik oz. potrošnik je vedno bolj izobražen in pazi kaj jé, preveri kaj kupi, izbira za koga dela. Iz tega vidika je in bo vedno težje obstati na trgu. Za podjetja bo ključno identificirati prihajajoče grožnje in spoznati ter razumeti svojega uporabnika in to prenesti v poslovne procese.

INTUITIVNO RAZISKOVANJE
Običajno za nove tehnologije izvemo šele, ko se soočimo z njihovimi aplikacijami in z njihovo komercialno rabo, za katere so ponudniki razvili produkte namenjene končnim uporabnikom.  Toda, da bi bolje razumeli potenciale znanstvenih in tehnoloških odkritij, ki so botrovale omenjenim aplikacijam, moramo razumeti njihov širši družbeno-tehnološki kontekst in absorbcijske kapacitete, ki jih omogoča sobivanje ljudi in strojev.
Na delavnici se bomo seznanili z nekaj primeri intuitivnega raziskovanja AR tehnologij in analizo njihovih ugotovitev, ki nas lahko vodijo do boljšega razumevanja njihove rabe, njihovih zagat in možnih scenarijev njihove aplikativnosti. Skozi načine intuitivnega raziskovanja se bomo seznanili z možnostmi sistematičnega servisiranja inovacijskih procesov s pomočjo vključevanja antidisciplinarnih katalizatorjev inovacij, ki lahko facilitirajo inovacijske time k bolj smotrnim rešitvam.

INOVIRANJE ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ IN KROŽNO GOSPODARSTVO
Na interaktivni inovacijski delavnici boste dobili nov pogled na zasnovo izdelkov, ko se boste v timu praktično soočili z iskanjem rešitev kako bi ohranili posamezne  sestavne dele na videz enostavnega, vsakodnevnega izdelka v snovnem toku krožnega gospodarstva. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

SKUPAJ KREIRAJMO INOVATIVNI IZDELEK ZA UČINKOVITO PROMOCIJO SLOVENIJE
Tudi s promocijskimi izdelki želimo sporočati, da smo zelena, kreativna in inovativna država in prek njih utrjevati nacionalno znamko I feel Slovenia.
Kakšen bi bil tisti pravi inovativni izdelek, ki bi utelešal slovensko identiteto in hkrati poskrbel, da bi prejemnik dobesedno začutil Slovenijo?
Več glav, več ve in zato si želimo, da bi viharjenje možganov v tej smeri poskrbelo za nov tok idej, zamisli in pogledov.
Two heads are better than one, and so we invite you to brainstorm and create with us to provide a new stream of ideas and views.