PODELITEV PRIZNANJ NAJBOLJŠIM INOVACIJAM

Regionalna zbornica Gorenjska

Gorenjska je danes bogatejša za 6 zlatih, 7 srebrnih, 2 bronasti priznanji in 1 invencijo, ki jih je GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGTŠ in SPIRIT Slovenija podelila najboljšim inovacijam v regiji. Štiri najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine

Še vedno smo v času nenehnih sprememb tako na poslovnem kot tudi geopolitičnem področju, kar močno čutimo tudi v gospodarstvu Dolenjske in Bele krajine. V tem zahtevnem času prav vlaganja v raziskave, razvoj in inovacije ostajajo ključni za obstoj in nadaljnji razvoj gospodarskih družb in podjetnikov. Že 16 let Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) vsako leto objavi razpis za inovacije ter na Dnevu inovativnosti podeli nagrade in priznanja inovatorjem Dolenjske in Bele krajine. Vsa leta dajemo na zbornici velik poudarek razvoju inovacijske kulture v regiji, tako v gospodarskih družbah kot podjetnikov ter visokošolskih organizacijah.

GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško

Posavje je bogatejše za šest zlatih, devet srebrnih in tri bronasta priznanja, ki jih je GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško v partnerstvu z MGTŠ, SPIRIT Slovenija in tradicionalnimi podporniki inovativnosti, tokrat dvajsetič, podelila najboljšim inovacijam v regiji.

Severno Primorska gospodarska zbornica

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica je podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Podelili so 3 zlate, 7 srebrnih in 5 bronastih priznanj. Vse tri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije so se uvrstile v tekmovanje za najvišja priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 19. septembra.

GZS Zbornica osrednjeslovenske regije

GZS – Zbornica osrednjeslovenske regije je v partnerstvu z MGTŠ in SPIRIT Slovenija podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji za leto 2023. Podeljena so bila 3 zlata in 8 srebrnih priznanj ter ena prebojna invencija. Tri najbolje ocenjene inovacije ter prebojna invencija bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Regionalna gospodarska zbornica Celje

Regionalna gospodarska zbornica Celje je 23. leto zapored najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2023, podelila priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Svečana podelitev je bila v torek, 6.junija 2023 ob  12.uri v Celjskem domu.

Zasavska gospodarska zbornica

Zasavska gospodarska zbornica je na današnji 27. podelitvi priznanj inovatorjem Zasavja podelila 5 zlatih, 8 srebrnih in 7 bronastih priznanj ter 1 posebno priznanje za prebojno invencijo. Na nacionalni nivo se uvrščajo 4 zlate inovacije in 1 prebojna invencija. Priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na 24. podelitvi priznanj za najboljše inovacije v SAŠA regiji podelila 3 zlate, 8 srebrnih, 1 bronasto priznanje in posebno priznanje za prebojno invencijo. Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 13 prijav s strani 8 prijaviteljev in 153 sodelujočih inovatorjev. Priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Štajerska gospodarska zbornica

Letos obeležujemo 21 let podeljevanja priznanj inovacijam, tako na nacionalni ravni kot tudi v naši zbornici. V preteklih letih so bila v celotni Sloveniji priznanja podeljena preko 11.200 inovatorjem in inovatorkam in več kot 3.200 inovacijam. Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja Štajerska gospodarska zbornica promovira inovacijsko kulturo in spodbuja podjetja in samostojne inovatorje. Na letošnji razpis, ki je potekal pod motom: Inovacije so energija! smo prejeli kar 29 inovacijskih predlogov, od tega kar 18 produktnih, 4 procesne, 4 kombinirane, 2 družbena in 1 trženjski.

Koroška gospodarska zbornica

GZS – Koroška gospodarska zbornica je najboljšim inovacijam v regiji danes podelila 6 zlatih, 4 srebrna, 4 bronasta priznanja ter 2 prebojni invenciji. 

Skupaj je pri inovacijah sodelovalo več kot 106 inovatorjev. Na nacionalni nivo so se uvrstili 4 najbolje ocenjeni zlati inovacijski predlogi in ena prebojna invencija. Nacionalna podelitev bo v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Pomurska gospodarska zbornica

Pomurska gospodarska zbornica je letos že dvaindvajsetič zapored nagradila najboljše inovacije pomurske regije. Priznanje predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenih inovatorjev in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše.

Primorska gospodarska zbornica

Primorska gospodarska zbornica in Regionalna gospodarska zbornica Postojna sta danes priredili slavnostno podelitev priznanj za najboljše inovacije v obalno-kraški ter primorsko-notranjski regiji. Najbolje ocenjene inovacije v obeh regijah bodo kandidirale za najvišja priznanja za inovacije na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 19. septembra 2023.

Regionalna zbornica Postojna

Primorska gospodarska zbornica in Regionalna gospodarska zbornica Postojna sta danes priredili slavnostno podelitev priznanj za najboljše inovacije v obalno-kraški ter primorsko-notranjski regiji. Najbolje ocenjene inovacije v obeh regijah bodo kandidirale za najvišja priznanja za inovacije na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 19. septembra 2023.

© GZS 2023. Vse pravice pridržane.